Työnhaku

Työnhakuun ei kannata rynnätä suin päin vaan harkiten. Kun omat tavoitteet, osaaminen ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvillä, on hyvä pohja lähteä selvittämään ja tutkimaan eri työvaihtoehtoja. Ehtoja ja rajoituksia ei ainakaan ensimmäistä työpaikkaa haettaessa kannata asettaa liikaa vaan parempi on olla avoin eri vaihtoehdoille. Ennen kuin lähestyy työantajaa, on viisasta selvittää lisätietoja kiinnostavasta yrityksestä tai organisaatiosta esimerkiksi netistä tai alan lehdistä.

Tietoa avoimista työpaikoista saa eri kanavista. Netistä avoimia työpaikkoja löytyy mm. työvoimatoimiston  ja muiden avoimia työpaikkoja listaavien palvelujen sivuilta, henkilöstövuokraus- ja rekrytointiyritysten sekä yritysten omilta sivuilta. Kannattaa rekisteröityä työnhakijaksi TE-palveluihin ja mahdollisimman monen henkilöstöpalveluyritysten "listoille". Työtä etsiessä tutki tarkasti myös sanomalehdet. Erityisesti sanomalehtien sunnuntainumeroissa ilmoitellaan avoimista työpaikoista.

Läheskään kaikki avoimet työpaikat eivät tule julkisesti avoimiksi, vaan niihin saatetaan napata sopiva tekijä ennalta tunnetuista tai avoimen työhakemuksen lähettäneistä työnhakijoista. Työnantajat arvostavat oma-aloitteisia työnhakijoita. Työnhaussa kannattaa siis hyödyntää henkilökohtaiset kontaktit sekä tutuilta, ystäviltä tai sukulaisilta saadut vinkit.

Työnhaku voi olla pitkänsitkeää hommaa, eivätkä ensimmäiset hakemukset välttämättä tuota toivottua tulosta. Aktiivisuus ja kärsivällisyys palkitaan myös työnhaussa.

Lähde: Koordinaatti -sisältölabra

Linkkejä

Töitä etsiessäsi tsekkaa ainakin nämä palvelut:

Muita aiheeseen liittyviä palveluja:

Päivitetty 28.02.2020 (PK)